Про технікум


 
         



 

    Технікум був створений як вечірній хіміко-механічний технікум при Сталінському цукровому заводі в 1931 році.

До 1941 року технікум готував спеціалістів для цукрової галузі харчової промисловості: техніків-механіків, техніків-тепло-техніків, техніків-хіміків.

З 1944 року в технікумі працювало два відділення: технологічне і механічне денної форми навчання.

З 1945 року технікум розпочав підготовку спеціалістів для спиртової галузі.

В 1961 році технікум перейменовано в Лохвицький технікум харчової промисло-вості.

В 1966 році було відкрито заочне відділення, де навчалася працююча молодь за спеціальностями: технік-технолог бродильних виробництв і технік-механік харчових виробництв.

В 1967 році здано в експлуатацію новий навчальний корпус, в приміщенні якого і сьогодні знаходиться технікум.

З 1972 р. по 1997 р. було побудовано два навчальні корпуси, гуртожиток, їдальню, житловий будинок.

В 1998 році розпочато підготовку молодших спеціалістів за спеціальністю "Зберігання і переробка зерна".

В 2004 році навчальний заклад реорганізований в Лохвицький технологічний технікум Полтавської державної аграрної академії.

В 2011 році отримано ліцензію на підготовку молодших спеціалістів за спеціальністю “Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів”.

   

 

СЬОГОДЕННЯ

 

 На сьогодні Лохвицький технологічний технікум – є вищим навчальним закладом І рівня акредитації, який здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців з освітньо-кваліфікаційним рівнем – молодший спеціаліст за такими спеціальностями:   

  1. «Бродильне виробництво і виноробство» (спеціалізація «Виробництво пива та безалкогольних напоїв», «Виробництво спирту та лікеро-горілчаних виробів»),
  2. «Експлуатація та ремонт обладнання харчового виробництва»,
  3. «Зберігання і переробка зерна»,
  4. «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів»  

     З 2004 року є структурним підрозділом Полтавської державної аграрної академії.

   Навчання проводиться за кошти державного бюджету ,а також за рахунок юридичних і фізичних осіб за денною та заочною формами навчання.

   Навчальний заклад з 1991 року очолює Корнієнко Віктор Миколайович .


СТРУКТУРНІ ПІДРОЗДІЛИ ТЕХНІКУМУ:

Механічне відділення спеціальності«Експлуатація та ремонт обладнання харчового виробництва»


Технологчне відділення спеціальностей:

  • «Бродильне виробництво і виноробство», 

  • «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів», 

  • «Зберігання і переробка зерна»


ЦИКЛОВІ( предметні) КОМІСІЇ:

  • Гуманітарних та соціально- економічних дисциплін.

  • Хімічних та природничо-математичних дисциплін.

  • Загально-технічних дисциплін.

  • Технологічних дисциплін.

  • Механічних дисциплін.


ВИКЛАДАЦЬКИЙ СКЛАД:

      В технікумі працюють пять циклових комісій, робота яких спрямована на методичне забезпечення навчального процесу. Навчальний процес забезпечують 33  штатних викладачі  , із них  понад 50 % мають вищу категорію , 4 викладачі — методисти .

     На протязі 85 -літньої історії технікум підготував понад 14 тис. спеціалістів.

Серед них інженери, педагоги, кандидати наук, міністри, керівники підприємств, державні службовці, висококваліфіковані працівники багатьох галузей народного господарства.Така кількість гарних спеціалістів і подяк за кваліфіковану роботу наших випускників неодмінно вказує на на результативність роботи закладу на протязі багатьох років...

 

 

Новини

Студентське життя



Всі новини



Всі новини


Ваш профіль

Логін:  
Пароль:

Реєстрація на сайті!
Забули пароль?

Контактна інформація

Опитування

Партнери сайту