Про технікум
![]() |
![]() |
![]() |
Технікум був створений як вечірній хіміко-механічний технікум при Сталінському цукровому заводі в 1931 році.
До 1941 року технікум готував спеціалістів для цукрової галузі харчової промисловості: техніків-механіків, техніків-тепло-техніків, техніків-хіміків.
З 1944 року в технікумі працювало два відділення: технологічне і механічне денної форми навчання.
З 1945 року технікум розпочав підготовку спеціалістів для спиртової галузі.
В 1961 році технікум перейменовано в Лохвицький технікум харчової промисло-вості.
В 1966 році було відкрито заочне відділення, де навчалася працююча молодь за спеціальностями: технік-технолог бродильних виробництв і технік-механік харчових виробництв.
В 1967 році здано в експлуатацію новий навчальний корпус, в приміщенні якого і сьогодні знаходиться технікум.
З 1972 р. по 1997 р. було побудовано два навчальні корпуси, гуртожиток, їдальню, житловий будинок.
В 1998 році розпочато підготовку молодших спеціалістів за спеціальністю "Зберігання і переробка зерна".
В 2004 році навчальний заклад реорганізований в Лохвицький технологічний технікум Полтавської державної аграрної академії.
В 2011 році отримано ліцензію на підготовку молодших спеціалістів за спеціальністю “Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів”.
На сьогодні Лохвицький технологічний технікум – є вищим навчальним закладом І рівня акредитації, який здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців з освітньо-кваліфікаційним рівнем – молодший спеціаліст за такими спеціальностями:
- «Бродильне виробництво і виноробство» (спеціалізація «Виробництво пива та безалкогольних напоїв», «Виробництво спирту та лікеро-горілчаних виробів»),
- «Експлуатація та ремонт обладнання харчового виробництва»,
- «Зберігання і переробка зерна»,
- «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів»
З 2004 року є структурним підрозділом Полтавської державної аграрної академії.
Навчання проводиться за кошти державного бюджету ,а також за рахунок юридичних і фізичних осіб за денною та заочною формами навчання.
Навчальний заклад з 1991 року очолює Корнієнко Віктор Миколайович .
СТРУКТУРНІ ПІДРОЗДІЛИ ТЕХНІКУМУ:
Механічне відділення спеціальності«Експлуатація та ремонт обладнання харчового виробництва»
Технологчне відділення спеціальностей:
-
«Бродильне виробництво і виноробство»,
-
«Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів»,
-
«Зберігання і переробка зерна»
ЦИКЛОВІ( предметні) КОМІСІЇ:
-
Гуманітарних та соціально- економічних дисциплін.
-
Хімічних та природничо-математичних дисциплін.
-
Загально-технічних дисциплін.
-
Технологічних дисциплін.
-
Механічних дисциплін.
ВИКЛАДАЦЬКИЙ СКЛАД:
В технікумі працюють пять циклових комісій, робота яких спрямована на методичне забезпечення навчального процесу. Навчальний процес забезпечують 33 штатних викладачі , із них понад 50 % мають вищу категорію , 4 викладачі — методисти .
На протязі 85 -літньої історії технікум підготував понад 14 тис. спеціалістів.
Серед них інженери, педагоги, кандидати наук, міністри, керівники підприємств, державні службовці, висококваліфіковані працівники багатьох галузей народного господарства.Така кількість гарних спеціалістів і подяк за кваліфіковану роботу наших випускників неодмінно вказує на на результативність роботи закладу на протязі багатьох років...
Новини |
Студентське життя |
Всі новини |
Всі новини |
Ваш профіль
Логін: |
Пароль: |
Реєстрація на сайті! Забули пароль? |