Спеціальність «Бродильне виробництво і виноробство»
Освітньо – кваліфікаційний рівень: молодший спеціаліст.
Професійні можливості: знання та навички для роботи в галузях харчової та переробної промисловості, керування сучасними системами управління технологічними процесами за допомогою комп’ютерної техніки.
Молодші спеціалісти цієї спеціальності мають підготовку з технології, технохімічного контролю, обладнання для підприємств по виробництву солоду, пива, безалкогольних напоїв, мінеральних вод, квасу, спирту, лікеро-горілчаних виробів, хлібопекарських та кормових дріжджів.
Може займати посади: : технік-технолог, технік-лаборант, державний інспектор з якості товарів та торгівлі, майстер виробничої дільниці, лаборант-мікробіолог.
Практичні вміння студенти отримують на діючих харчових підприємствах і після закінчення технікуму випускники мають можливість працевлаштуватися на таких підприємствах: ПАТ „Оболонь“, ЗАТ “Фірма “Полтавапиво“, ПАТ “Охтирський пивзавод”, ДП “Пивоварня Зіберта” м. Фастів, КЗБН “Росинка”, Червонослобідський спиртзавод,та ін.
Термін навчання :
на базі 9 класів – 3,5 роки
на базі 11 класів - 2,5 роки
Практика:
2 курс - навчальна практика по набуттю навиків з виробничої професіі ;
3 курс - навчальна практикапо набуттю робочої професіі;
4 курс - переддипломна практика:
- технологічна практика;
- виробнича практика по вирішенню виробничо-ситуаційних завдань(ділові ігри).
Бази практики:
- ПАТ «Оболонь»
- ПАТ «Охтирський пивзавод»
- ДП «Пивоварня Зіберта» м.Фастів, ПАТ «Оболонь»
- Солодовий завод ПАТ «Оболонь»
- ПрАТ «КЗБН Росинка»
- ТОВ Полтавський завод продтоварів «Світанок»
- ПАТ «Фірма «Полтавпиво»
- ВАТ «Хорольська механічна пекарня»
- ТзОВ «Слобода КО»
- ЗАТ «Миргородський завод мінвод»
- ХВ «САН ІнБев Україна» (пивзавод «Рогань»)
- ТОВ «УДК» «Полтавський лікеро-горілчаний завод»
- ПАТ «ПБК «Радомишль»
- Червонослобідський спиртовий завод
- Стадницький спиртзавод
- ДП Новоборовицький спиртзавод
КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ: Електронна адреса
Завідувач навчально-виробничою практикою (05356)3-54-59
На відділенні проводяться:
- Науково – практична конференція по підсумкам проходження навчально – технологічної практики;
- Виробничі екскурсії на підприємства галузі,
- Уроки на виробництві,
- Професійні конкурси «Кращий хімік», «Кращий мікробіолог», «Тиждень технолога» ;
- Предменті гуртки,
- Історичний,
- Правознавства,
- Іноземної мови,
- Української мови та літератури,
- Культурології,
- Біологічний;
- Хімічний;
- Економічний;
- Інженерної графіки;
- Мікробіологічний;
- Фізичний;
- Технічної механіки;
- Комп'ютерної техніки та основ інформатики;
- Екологічний.
- Гуртки технічної творчості( розробка рецептур та етикеток алкогольних і безалкогольних напоїв студентами спеціальності на заняттях гуртків під час курсового,дипломного проектування).
- Зустрічі з роботодавцями, представниками ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації, проведення круглих столів по питанню працевлаштування;
- Зустрічі із випускниками минулих років.